OFFER
  
en gr

Παραλίες

en gr
+ -

Κράτηση online


Παραλίες

Παραλίες
\/

Παραλίες

 • Στόμιο.

Η παραλία του Στομίου έχει πλούσια χρυσαφένια και ρηχή αμμουδιά που εκτείνεται σε μήκος 2 χλμ. Συνδιάζει υπέροχα το γαλάζιο της θάλασσας με το μαγευτικό πράσινο του Όρους Κίσσαβου και του Ολύμπου. Οργανωμένη παραλία με beach bar, είναι ιδανική για οικογένειες και λάτρεις θαλάσσιων σπορ, ιδιαίτερα wind surfing. Στο λιμανάκι του μπορείτε να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας (δέχεται μικρά σκάφη).

Νότια του ξενοδοχείου και σε απόσταση 3-4χλμ. έχουν σχηματιστεί μικρές, ερημικές, γραφικές παραλίες μήκους 50-100 μέτρων, με βότσαλο κυρίως αλλά και αμμουδιά. Κάποιες είναι εύκολα προσβάσιμες από δρόμο, ενώ άλλες από μονοπάτια. Καμία από τις παρακάτω παραλίες δεν είναι οργανωμένη γι’ αυτό να έχετε τα απαραίτητα μαζί σας.

 • Παναγιά

Για κάποιους που αναζητούν μοναχικότερες ακτές και περιπλανήσεις στο κατάφυτο φυσικό περιβάλλον της ακτογραμμής θα συναντήσετε πρώτητην παραλία της Παναγιάς, με παγκάκια, τραπεζάκια και μόνιμη σκιά από τα πλατάνια. Χρησιμοποιείται πολύ από τους ψαράδες της περιοχής.

 • Ψαρόλακας

Στη συνέχεια της ακτογραμμής βρίσκεται η παραλία Ψαρόλακας η οποία είναι η μεγαλύτερη από τις μικρές παραλίες, πανέμορφη με βοτσαλάκι, διάφανα νερά και μαγευτικό περιβάλλον. Απέχει από το συνωστισμό αφού δεν είναι πολύ γνωστή και είναι προσβάσιμη μόνο μέσα από ένα μονοπάτι (περίπου δέκα λεπτών) με πολλά πλατάνια. Δίπλα στο μονοπάτι ακόμα και το καλοκαίρι κατεβαίνει νερό από τις πλαγιές της Όσσας που καταλήγει στην παραλία του Ψαρόλακκα.

 • Πηγάδι

Μετά την παραλία Ψαρόλακα βρίσκεται ένας μικρός ορμίσκος, η παραλία Πηγάδι. Το άνοιγμα της παραλίας Πηγάδι φτάνει τα 80 μέτρα, είναι καλυμμένη με λεπτό βότσαλο και τα νερά είναι εξαιρετικά καθαρά και διάφανα. Τα νερά της παραλίας είναι συνήθως ήρεμα, αφού επηρεάζεται μόνο από τους ανατολικούς ανέμους. Το φυσικό περιβάλλον εδώ είναι υπέροχο, αφού τα σκιερά πλατάνια, οι άριες, και οι ελιές φτάνουν σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία.

 •  Καλύβι

Η μικρή ακτή Καλύβι είναι ο πρώτος κολπίσκος που συναντά κάποιος στην ακτογραμμή προς τα Νότια μετά την παραλία Πηγάδι. Έχει μεγάλες πέτρες και χρησιμοποιείται κυρίως από ψαράδες και για ψαροντούφεκο

 • Πλατιά άμμος

Τα τεράστια πλατάνια που σκιάζουν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες την παραλία προσφέροντας μια φυσική ομπρέλα και τα ασπρόμαυρα βότσαλα με την πλατιά αμμουδιά που κοσμούν την παραλία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Τα βράχια που οριοθετούν δεξιά και αριστερά την μικρή παραλία κάνουν το τοπίο να θυμίζει εξωτικό. Οργανωμένη παραλί αμε beach bar και ταβέρνα για φαγητό.

 • Τσιλιγιώργος

Η παραλία Τσιλιγώργος βρίσκεται ανάμεσα από την παραλία Κόκκινο Νερό και την παραλία Πλατιά Άμμος. Είναι μια μικρή και ωραία παραλία με αμμουδιά, εύκολη πρόσβαση και άφθονα πλατάνια.

 • Κόκκινο νερό

Η παραλία Κόκκινο Νερό αποτελείται από δύο επιμέρους ακτές. Στη βόρεια πλευρά υπάρχει παραλία με βότσαλα μήκους σχεδόν μισού χιλιομέτρου και στην αντίθετη πλευρά μια παραλία με αμμουδιά μήκους 1 χλμ. Όμως και τα συμπλέγματα βράχων με τις βραχοσπηλιές δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο.

 • Κουτσουπιά

Η παραλία της Κουτσουπιάς είναι γραφική, με ψιλή άμμο και βοτσαλάκι. Οργανωμένη παραλία με beach bar και ταβέρνες.

 • Παλιουργιά

Η παραλία της Παλιουριάς είναι πλήρως οργανωμένη με ταβέρνες, beach bar. Έχει αρκετά μεγάλη έκταση που φτάνει περίπου τα 2 χλμ., και είναι αμμουδερή με λίγο βότσαλο. Ένα κομμάτι της παραλίας είναι σκεπασμένο από πλατάνια και έχει πάντα ίσκιο.

 •  Βραχάκια Βελίκας

H παραλία Βραχάκια βρίσκεται στην αρχή της Βελίκας. Εδώ το σκηνικό είναι διαφορετικό. Η πλαγιά του λόφου κόβεται από τον δρόμο σε μεγάλο ύψος και τερματίζει λίγα μέτρα πριν από την θάλασσα κάνοντας το τοπίο μαγευτικό. Ένας μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ το υπόλοιπο είναι με ψιλό βότσαλο και άμμο.

 • Βελίκα

Η βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία παραλία Βελίκας, είναι σε κάποια σημεία της αμμώδης ενώ σε άλλα βοτσαλωτή. Είναι πλήρως οργανωμένη, με πολλές ψαροταβέρνες, και beach bar.

 • Κάτω Σωτηρίτσα

Η παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας βρίσκεται ανάμεσα από την παραλία Αγιοκάμπου και Βελίκας. Χαρακτηριστικά της παραλίας είναι η άμμος και το ψιλό βότσαλο, η μεγάλη έκταση και η βαθειά θάλασσα. Είναι οργανωμένη σε πολλά σημεία με beach bar και ταβέρνες.

 • Αγιόκαμπος

Η παραλία του Αγιοκάμπου είναι αμμώδης και με ψιλό βότσαλο, έχει πεντακάθαρα νερά και είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία. Η έκταση της παραλίας Αγιοκάμπου μαζί με την παραλία Βελίκας και Σωτηρίτσας φτάνει τα 14χλμ.

 • Παραλία Παπακώστα

Η παραλία Παπακώστα είναι μια όμορφη και ήρεμη παραλία με άμμο, μήκους 1 χλμ, περικυκλωμένη από δάσος με κουμαριές και πουρνάρια. Βρίσκεται κοντά στo Κάτω Πολυδένδρι, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον Αγιόκαμπο στο δρόμο προς τον Ρακοπόταμο. Η παραλία Παπακώστα δεν είναι οργανωμένη.

 • Πολυδένδρι

Η παραλία Πολυδενρίου είναι η πρώτη παραλία που συναντά κάποιος μετά τον Αγιόκαμπο στο δρόμο για Ρακοπόταμο. Η έκταση της φτάνει τα 300 μέτρα και είναι μια ερημική παραλία με μικρά βότσαλα. Στη συνέχεια της ακτογραμμής υπάρχουν πιο μικρές παραλίες 30-70 μ. όπου η πρόσβαση σε αυτές γίνεται μόνο με τα πόδια, μέσα από μονοπάτια.

 • Ρακοπόταμος

Η παραλία του Ρακοποτάμου είναι αμμώδης χρυσαφί χρώματος με λίγο βότσαλο και βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από τον Αγιόκαμπο, πηγαίνοντας από τον δρόμο για Πολυδένρι. Το όνομά της βασίζεται στην ύπαρξη ενός χειμάρρου, του «Ρακοποτάμου».Είναι μια πανέμορφη και ήρεμη παραλία, όμως και η θάλασσα εδώ είναι κυρίως ήρεμη τον περισσότερο καιρό. Χωρίζεται σε 3 κολπίσκους συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, όπου η βλάστηση φτάνει μέχρι και τα πρώτα βράχια της θάλασσας. Στον Ρακοπόταμο υπάρχουν Beach bar και ταβέρνες.

 • Μύλος Γλυμένη

Η παραλία Γλυμένη Μύλου είναι η τελευταία παραλία του Νομού Λαρίσης, από την πλευρά του Νομού Μαγνησίας και απέχει από τον Αγιόαμπο περίπου 15 χιλιόμετρα. Μπορείτε να την επισκεφτείτε ακολουθώντας τον δρόμο για Σκλήθρο, μετά την παραλία Ρακοπόταμου. Όταν συναντήσετε μια πινακίδα να λέει «Ισιώματα Κεραμίδι» στρίβετε στο χωματόδρομο και σε λιγότερο από 15 λεπτά, μόλις αντικρίσετε έναν μεγάλο βράχο μόνο του μέσα στη θάλασσα, έχετε φτάσει.

Είναι ερημική παραλία με κύριο χαρακτηριστικό τις μεγάλες πέτρες και τα λαξευμένα από τα κύματα βότσαλα. Επίσης δεν είναι οργανωμένη παραλία, γι’ αυτό φροντίστε να είστε κατάλληλα εφοδιασμένοι.

Είναι ιδανική για ψαροντούφεκο και καταδύσεις διότι σ’ εκείνη την περιοχή γίνανε πολλά ναυάγια πλοίων με σημαντικότερο ενός γερμανικού πολεμικού πλοίου που μετέφερε χρυσό. Στην περιοχή βρίσκονται ο παλιός Μύλος και τα Μεταλλεία. 

 • Βόρεια του Ξενοδοχείου και σε απόσταση 3 χλμ εκτείνονται οι παραλίες.
 • Αλεξανδρινή (Στρίντζος)

Η παραλία Αλεξανδρινής (Στρίντζος) βρίσκεται δίπλα στις εκβολές του Πηνειού. Εκεί όπου το γλυκό νερό σμίγει με το αλμυρό. Εδώ ο επισκέπτης θα χαθεί στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και την οργιώδη βλάστηση του ποταμού μακριά από θορύβους. Η παραλία Αλεξανδινής έχει χρυσαφένια αμμουδιά και η έκτασή της φτάνει τα 2 χλμ. Τα νερά της θάλασσας εδώ είναι αναμειγμένα με αυτά του ποταμού και το τοπίο φανταστικό.

 • Κουλούρα

Η Κουλούρα είναι ένας μικρός οικισμός δίπλα από τα Μεσάγγαλα σε απόσταση 1,5 χλμ από τη θάλασσα. Η παραλία Κουλούρας είναι αμμώδης και βραβευμένη, δίπλα της ξεχωρίζει το Δέλτα του Πηνειού.

 • Μεσάγγαλα

Η παραλία Μεσάγγαλα είναι άρτια οργανωμένη και γνωστή για τις θεραπευτικές ιδιότητες της αμμουδιάς της, λόγω της θερμοκρασίας. Πολλοί τουρίστες την επισκέπτονται για να κάνουν αμμόλουτρα, τα οποία συμβάλλουν στην θεραπεία των αρθρώσεων. Η θάλασσα είναι σχετικά ρηχή, ιδανική για οικογένειες.

 • Νέοι Πόροι

Μεγάλη αμμώδης ακτή με κρυστάλλινα νερά και θέα τον Όλυμπο. Παραλία πάρα πολύ καλά οργανωμένη, ιδανική για οικογενειακές διακοπές. Ιδανική για θαλάσσια σπορ. Πολύ κοντά στην παραλία θα βρείτε καφέ, ταβέρνες και οτιδήποτε άλλο μαγαζί ή υπηρεσία που μπορεί να θελήσετε.

 • Πλαταμώνας

Η παραλία του με θέα τον Ολυμπο και το ονομαστό Κάστρο του Πλαταμώνα συνδυάζει βότσαλο και άμμο ενώ διαθέτει κρυστάλλινα νερά. Για πολλά χρόνια βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα των υπηρεσιών που θα συναντήσει ο επισκέπτης. Είναι οργανωμένη με beach bars, ταβέρνες και αρκετά εμπορικά καταστήματα για τις αγορές σας. Στο λιμανάκι της μπορείτε να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας (δέχεται μικρά σκάφη).

All rights reserved panorama-suites.gr 2016 | Created by BOOKRES